Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

İletişimsizlik üzerine destansı bir film: 'Kuzu'

Bir film düşünün; güldürürken düşündüren, festivallerden almadığı ödül kalmamış, olağanüstü oyunculuk performansları, çekim mekanları şu sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek. Ee bir sinemasever daha ne ister bir filmden? Üstelik bu yazdıklarımdan fazlası var filmde. Bir film izlerken aklımızda sorular belirir, özellikle film ödüllü ise, gişede başarılı olup olamayacağı merak edilir. İşte bu soruya net cevap veren bir filmimiz var: Kutluğ Ataman'ın son şaheseri 'Kuzu'.

GÜLDÜRECEK
Gülme garantili 'Kuzu', oğlunun sünnet törenini şeref meselesi haline getiren bir annenin mücadelesini mizahi bir dille anlatıyor. Başrollerini Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Mert Taştan ve Sıla Lara Cantürk'ün paylaştığı filmde; toplum baskısı ve yoksulluk teması da çocuk gözünden anlatılıyor.

NEDEN 6.3 PUAN?
Bu kadar kusursuz bir filmin IMDB puanı neden 6.3? Bu tutum, filmin daha vizyona girmeden önyargılara sebep olup başarısına olumsuz etki sağlamaz mı? Açıkcası bu filme yapılan eleştirilerin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu filmin hakkı kesinlikle 9.5 puandır. Filmin oyuncu kadrosuna baktığımızda çocuk yetenekler dikkat çekiyor. Bazı sahneler o kadar doğal ki, sanki senaryoya sadık kalınmamış da çocuklar kendi aralarında konuşuyor gibi... Üstelik mimikleri ve olaylar karşısında verdikleri tepkiler takdire şayan. Özetle 'Kuzu' sinemamızın köy filmleri geleneğine sıra dışı katkı sağlayarak türün meraklılarının beğenisini kazanacak. İyi seyirler...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA